Podcast-suosikit osa 1: kulttuuri ja lifestyle

Muita podcasteihin hurahtaneita paikalla?

Podcast on uuden ajan radio, jota määrittää koko 2010-luvun suurin mediatrendi: yksilöllisyys. Minä kulutan mitä haluan, milloin haluan, ja mistä lähteestä haluan. Podcastit ovat tavallaan kuvattomia videopäiväkirjoja tai tv:n asiaohjelmia, ja kun niiden makuun pääsee, on valikoima hengästyttävä. Historiaa, kieliä, sisustusta, ympäristönsuojelua, kauneudenhoitoa – jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa!

Olen kuunnellut podcasteja aktiivisesti muutaman vuoden ajan, ja seurannut etenkin suomenkielisen tarjonnan kasvua lähietäisyydeltä opiskelujeni kautta. Radio on väistynyt kokonaan kuulokkeistani, ja kuuntelen ainoastaan podcasteja musiikin lisäksi. Myös K on koukussa podcasteihin, ja jakaakin niistä oppimiaan nippelitietoja kyllästymiseeni saakka.

Koska uuden sisällön löytäminen on välillä hankalaa, haluan jakaa omat suosikkini eri aihealueilta. Nämä kaikki ovat helppoja alkupaloja, joita voi kuunnella jakson sieltä, toisen täältä ilman sitoutumista pitkään tarinaan. Ei muuta kuin kuuntelemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Sivumennen
    Kirjoja, kirjoja, kirjoja! Lukeminen on ihanaa, ja etenkin kun siitä voi jälkikäteen keskustella jonkun kanssa ja kuulla, mitä muut ovat mieltä. Tästä podcastista olen saanut mahtavia lukuvinkkejä pitkin vuotta ja myös uusia ajatuksia jo lukemiini teoksiin, iso suositus! Johanna Laitisen ja Jonna Tapanaisen Sivumennen löytyy myös blogina täältä.
  2. The Heart of It
    YouTube-suosikkini Estée Lalonden (kuvassa Bloom-kirjansa kannessa) podcast, jonka ensimmäisellä kaudella käsitellään muun muassa feminismiä, ulkonäköä ja matkustamista. Rennolla otteella tehty juontajavetoinen podcast, jossa kuitenkin on mukana mielenkiintoisia vieraita ja tärkeitä aiheita.
  3. Afterwork
    Uusi tuttavuus Jenni Rotoselta, Rina Järventaalta ja Petra Soikkelilta. Laadukasta hömppää, jonka parissa viihtyy, ja podcastin kuvauksen mukaisesti ”terapiahetki ystävien kanssa”. Näistä kolmesta tämä on lähinnä radion viikonloppushow’ta, jossa jutustellaan isoista ja pienistä asioista ja nauretaan toisten sattumuksille ilman teräviä kannanottoja.

+ Jatkoilla
Iris ja Melissa avautuvat, analysoivat, tuomitsevat ja kannustavat. Aiheina mm. feminismi, seksi, veganismi ja bilettäminen – kuuntelemalla yhden jakson tiedät, viihdytkö näiden mimmien seurassa pidempäänkin. Jaksot ovat sopivan lyhyitä metromatkalle tai aamupalan ajaksi.

Mitkä näistä olivat teille jo tuttuja ja mitä muuta suosittelisitte kuulokkeisiini?

xx Riri