Uusi perheenjäsen: Hakola Lazy Velvet

Sohva, elämän keskipiste.

Ne hetket, kun olemme yhtä aikaa kotona K:n kanssa, menee lähinnä sohvalla rentoutuessa. Me molemmat katsomme paljon tv-sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja asiaohjelmia tv:n kautta, joten sohva on meille todella tärkeä sisustuselementti. Olemme myös tottuneet pahaan tapaan syödä arkiaterioita sohvalla, koska edellisessä asunnossa ruokapöydän sijoittelu oli vähän ongelmallinen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uuteen asuntoon haluttiin hankkia uusi sohva, koska sukulaisilta meille kulkeutunut nahkasohva oli ihanuudestaan huolimatta meille liian pieni ja aikansa elänyt. Ihastuimme kotimaisen Hakolan brändiin ja parin viikon harkinnan jälkeen teimme ostopäätöksen.

Kävimme lokakuussa Hakolan showroomilla Telakkakadulla, ja maailman mukavin myyjä Satu-Sofia otti meidät vastaan. Koeistuimme nahka-, kangas- ja samettipäällysteisiä Lazy-malleja, ja päätimme tilata samettisen. Olimme jo tutustuneet värivaihtoehtoihin netissä, ja pysyttelimme alkuperäisessä ihastuksessamme: tummanvihreässä. Sohvan päälliset ovat vaihdettavissa, joten jos väri alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää, ei koko sohvaa tarvitse uusia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sohva tuotiin suoraan uuteen asuntoomme, ja kuljetuspalvelun miehet laittoivat sen heti istumakuntoon (mikä kesti noin minuutin – sohva oli todella kompaktissa paketissa!). 50 euron kierrätysmaksulla pääsee samaan syssyyn eroon vanhasta sohvastaan, mutta me olimme laittaneet hyvän kiertämään jo ennen muuttoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotimainen, käsintehty sohva on etenkin opiskelijabudjetissa monen Ikea-serkkunsa arvoinen, mutta tässä vaiheessa elämää halusimme sijoittaa pysyvään design-huonekaluun väliaikaisratkaisun sijaan. Toistaiseksi emme ole päätöstä katuneet – ainoastaan koiranpennun naskalihampaiden satunnaiset yhteenotot sohvan kulmien kanssa saavat sydämen tykyttämään. Kunhan Rocky kasvaa, se kyllä oppii, miten äitin ja isin aarretta kohdellaan oikein.

Sohva on jämäkkä, mutta pehmeä, ja se suorastaan kutsuu luokseen. K suunnitteli jo ryhtyvänsä tekemään pahuuksia, jotta pääsisi nukkumaan yönsä sohvalle… Sametti on ihana pintamateriaali, ja se on helppo vain pyyhkäistä puhtaaksi murusista tai pölystä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nahkainen Lazy Fine Leather ihanassa kinuskisessa sävyssä jäi vielä kummittelemaan mieleemme, mutta ehkä sen aika tulee myöhemmin aikuisuudessa. Samettisohva on vähän erilainen kuin muilla, ja se on upea katseenvangitsija muuten yksinkertaisessa sisustuksessa. Vihreät yksityiskohdat siellä täällä tuovat lämpöä ja luonnon värejä puun ja mustavalkoisen sävyihin.

Mitä mieltä olette tästä ihanuudesta? Me olemme ainakin täysin rakastuneita.

xx Riri

TallennaTallenna