DIY joululahja: kahvikuorinta

Ihastuta jouluna itse tehdyillä lahjoilla. Viime hetken pikkujoulupaketiksi sopii tämä kahvin tuoksuinen vartalokuorinta, jonka saat hetkessä aikaiseksi kuiva-ainekomeron jämistä. Viimeistele söpöllä etiketillä, ja kahviaddiktin hemmottelulahja on valmis!

Sanonnankin mukaan kahvi kaunistaa, ja säännöllinen kuorinta puolestaan auttaa pitämään ihon uusiutuvana ja elinvoimaisena. Erilaiset kuorinnat keittiön antimista ovat hyvä ja luonnollinen tapa pitää huolta ulkonäöstään, sillä ne eivät rasita ekosysteemiä niin paljon kuin teolliset, pahimmassa tapauksessa sulamattomia muovikiteitä sisältävät kuorintatuotteet.

Kahvikuorinta on parasta käyttää vartaloon, sillä se voi olla turhan rankka kasvojen iholle. Sääret, reidet ja kädet kiittävät, kun niitä hieroo kunnolla kerran-pari viikossa tällä virkistävän tuoksuisella kuorinnalla!

Kannattaa varautua tämän lahjan tekemiseen keräämällä talteen muutamia lasisia ruoka-ainepurkkeja. Esimerkiksi juustojen kanssa tarjottavista hilloista jää yleensä mainion kokoiset purkit juuri tällaisten kosmetiikkalahjojen pakkauksiksi! Pese ja liota purkit heti kun ne tyhjenevät, niin se ei unohdu. Sitkeimpien etikettien irrottamisessa kannattaa käyttää astianpesuainevettä, asetonia tai ruokaöljyä, jotka auttavat poistamaan liimanjämät.

Kahvinrakastajan vartalokuorinta

kahvinpuruja
valkoista tai ruskeaa sokeria
kookos-, rypsi- tai oliiviöljyä

Sekoita sopivassa suhteessa kuivia kahvinpuruja ja sokeria. Lisää öljyä sen verran, että koostumuksesta tulee tahnamainen, mutta varo lorauttamasta liikaa. Sekoita ja purkita sopiviksi annoksiksi.

Tiedätkö jo, kenelle tämä lahja sopisi? Ei muuta kuin kokeilemaan!

x Riri