Maistuva nachosalaatti

Otsikko sen jo kertoo: helppo ja nopea lounas, jossa on kivaa Meksiko-fiilistä.

Salaattireseptit ovat siitä hauskoja, että niissä harvemmin tarvitsisi selittää tarkemmin, mitä millekin ainesosalle täytyy tehdä. Tässäkin ”ohjeessa” voi yhdistellä kaiken, mitä normaalisti laittaisi vaikka tortillalätyn sisään ja lisätä vain pohjalle nachoja ja salaatinlehtiä niin, että tulos muistuttaa salaattiannosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nachosalaatti (G)

nacholastuja
salaatinlehtiä (muista: mitä tummempia, sen paremmat ravintoarvot)
maissia
avokadoa
tomaattia
limen mehua
punasipulia

Viimeistele pirskottelemalla päälle limen mehua ja lisäämällä esim. creme fraiche -nokare, salsaa tai raejuustoa. Erilaiset tekstuurit sekä makean ja suolaisen liitto ovat tässä se juttu!

Texmex on yksi lemppariteemoistani sekä arkena että vapaalla. Soijarouhe maustuu nopeasti jauhelihamausteella, salsa ja maissilastut korvaavat usein sipsit ja dipin, lempimättöni nachos supreme toimii lihalla tai ilman, ja tortillabuffetista saa isollekin porukalle kätevästi sopivaa syötävää. Ennen söimme täysjyvätortilloita eri täytteillä ja valmistustavoilla varmaan kerran viikossa (toimii myös pikapizzapohjana). Vielä en ole löytänyt hyviä gluteenittomia tortillalettuja, joten nyt olen suuntautunut enemmän nacho- tai tacopohjaisiin ruokalajeihin.

Vinkkaa ihmeessä, jos tunnet hyvän tortillamerkin!

xx Riri