Testissä luomudödö: Mádara Herbal Deodorant

Yritän muuttaa kosmetiikkapussiani ekologisempaan suuntaan, vaikken mikään kosmetiikan suurkuluttaja olekaan. Olen huolissani etenkin muovijätteestä, mutta kasvavassa määrin myös omasta terveydestäni.

Etenkin luonnonmukaisemmat (ja vastuullisemmat) dödöt ovat kiinnostaneet kohta jo vuoden verran. Ajatus alumiinista ja muista myrkyistä kainaloiden herkällä iholla suurten imusolmukkeiden lähellä ei tunnu kovin hyvältä, sillä sieltä ne pääsevät kulkeutumaan kehon joka sopukkaan.

Ostin kokeiluun nyt Mádaran yrttideodorantin, jota on kehuttu pitkin nettiä sen julkaisusta saakka. Olin liikkeessä, jossa kaikki deodorantit olivat jollain tasolla ekologisia, joten valinnanvarasta huumaantuneena annoin Google-yleisön äänten tehdä lopullisen ostopäätöksen. Vaadin deodorantiltani paljon, sillä stressaan koko kehollani (kauniisti sanottuna). Toivottavasti tämä täyttää odotukseni!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Testasin viime talvena tätä Santén roll-on-deodoranttia, mutten ollut kovin vakuuttunut sen tuoksusta saati toimivuudesta. Lyhyt testausaika saattoi tottakai vaikuttaa tulokseen, sillä kainaloni lienevät vuosien Dove-kierteen jälkeen suhteellisen vihamielisiä mitään muutosta kohtaan.

Nyt olisi tarkoitus sinnitellä viime kokeilua pidempään mahdollisista alun breakouteista huolimatta. Palataan asiaan, kun olen saanut lisää kokemuksia!

Minkälaisia kokemuksia teillä on luomudödöistä?

xx Riri

PS. Vaikka Mádaran pakkaus on muovia, meni se tällä kertaa tuoksussa ja fiiliksessä muiden hyllyssä tarjolla olleiden luomutuotteiden edelle. Täysin zero waste -pakkausta ei valikoimassa ollutkaan, vaan pääosin lasisissakin oli vähintään muovinen korkki. Yksi askel kerrallaan: ensin alumiiniton, sitten muoviton, ja lopulta ehkä jopa itse tehty.

TallennaTallenna