Helpot (ja herkulliset!) uunipäärynät

Syksyinen jälkiruoka, joka on nopea ja helppo tehdä. Tämä resepti on gluteeniton ja myös vegaani, jos viimeistelet annokset vegaanisella vaniljakastikkeella. Päärynät kypsyvät uunissa mehukkaiksi, kun vuokaan lorauttaa nestettä eikä kitsastele täytteen määrässä.

Päärynä on yksi lempihedelmistäni, mutta en juurikaan syö sitä kypsentämättömänä. Pidän enemmän sen mausta lämpimänä, esimerkiksi puuron sekaan keitettynä, salaattiin paistettuna (feta, päärynä ja balsamico-siirappi – jumalainen yhdistelmä!) tai uunissa pehmeäksi haudutettuna.

Tämä jälkiruoka on ollut listalla nyt koko viikon. Suosittelen! Tämä resepti on kahdelle, mutta sitä on helppo suurentaa tarpeen mukaan.

Uunipäärynät (V, G)

2-4 päärynää koosta riippuen
1 dl kaurahiutaleita
n. 2 rkl siirappia
n. 1/2 dl vettä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise päärynät. Koverra siemenkota pois lusikalla. Asettele päärynät uunivuokaan tai annosvuokiin. Sekoita kaurahiutaleet siirappiin ja levitä täyte päärynöille. Lorauta vuokaan vähän vettä, jotta päärynät eivät kuivu paiston aikana. Paista, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä. Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera (maistuvat kyllä myös sellaisenaan).

Vinkki! Jos päärynät ovat kovin pieniä tai raakoja, ne voi kuoria ja pilkkoa ennen paistamista. Jaa pilkotut päärynät annosvuokiin tasaisesti. Reseptin ulkonäkö muuttuu, mutta maku pysyy samana.

Syyskuu on ollut hyvin kiireinen, joten en ole ehtinyt kirjoitella niin paljon kuin olisin halunnut. Pari ajastettua postausta pääsi myös eetteriin hieman keskeneräisinä. Yritän palata alkuperäiseen aikatauluun nyt lokakuussa.

x Riri

TallennaTallenna