Leikkaa ja liimaa: Reseptit talteen lehdistä

K-Ruoka, Pirkka, Yhteishyvä, Etiketti, Herkku. Ruokalehtiä, jotka saa joko ihan ilmaiseksi mukaansa kaupasta tai jotka putkahtavat kotiin osana asiakkuutta. Täynnä ihania reseptejä, jotka hukkuvat sivujen määrään. Mikä avuksi?

Olen ilmaisjakeluaddikti. Tartun jokaiseen esitteeseen ja paperituotteeseen, jota minulle tarjotaan ruokakaupassa, kadulla tai messuilla. Yleensä lehdet ja lappuset jäävät hyllyyn, kunnes kuukausia myöhemmin heitän ne paperinkeräykseen. Kantaessani täpötäysiä paperinkeräyspusseja takapihalle tajusin taas, etten ole kokeillut yhtäkään lehtien herkullisista resepteistä, joita lukiessa fiilistelin ja lupasin tekeväni ”heti viikonloppuna”.

Hävetti. Selasin nopeasti päällimmäisen K-Ruoan ja löysin taas pari kiinnostavaa ohjetta. En malttanut heittää lehteä pois, mutten myöskään aikonut enää palata entiseen, jossa luetut lehdet notkuvat hyllyllä uutta alkua odottaen.

Olen joskus alkanut kirjoittaa blogeista löytyneitä ohjeita ylös vihkoon, ettei tarvitsisi aina kytätä kännykkää keittiössä touhutessa. Sekin projekti jäi kesken aikanaan, mutta nyt keksin yhdistää lehtireseptit samaan konseptiin. Siis sakset käteen, liima esiin ja nopea puolituntinen reseptien keräykseen.

Olin armoton reseptien valinnassa. Vaikka Etiketissä juomasuosituksineen julkaistu Riku Rantalan aasialainen kalaresepti kiinnosti, tiesin etten tule tekemään sitä seuraavan puolen vuoden aikana ihan vaan osaamisen puutteen vuoksi. Sen sijaan keskityin helppojen arkiruokien ohjeisiin ja jälkiruokiin, joihin löytyisi jo tarvikkeet kaapista ja joita ei tarvitsisi erikseen muuttaa gluteenittomiksi tai vegaanisiksi.

Tällä metodilla voisi myös tehdä keittokirjan lahjaksi ystävälle. Kirjoittamalla omat suosikkireseptinsä kauniiden kansien väliin ja printtaamalla mukaan inspiroivia kuvia saa helposti kivan paketin kaverille.

Mistä te löydätte elämäänne uusia reseptejä?

x Riri

 

One thought on “Leikkaa ja liimaa: Reseptit talteen lehdistä

  1. Mie teen myös tällasta just nyt! Kesällä töissä ollessani sain mukaan poistolehtiä, joista leikkasin kaikki hyvät reseptit irti. Vihkonkin jo ostin, mutta liimaussessiot ovat vielä edessäpäin. Tuo K-ruoka on yksi reseptitaivas ainakin näin opiskelijalle, kun raaka-aineetkin ovat yleensä melko edullisia.

    Hei, ihana blogi muuten 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.