Älypuhelinsovelluksista apua opiskeluun

Puhelin kulkee aina mukana, joten mikset ottaisi sitä avuksi opiskelemiseen? Tässä jaan minun suosikkisovellukseni opiskelemisen (ja okei, elämän) tueksi. Suurimmasta osasta on myös verkkoversio, jota voi hyödyntää, kun työskentelee tietokoneella.

Wunderlist

IMG_7406

Työharjoittelussa opin käyttämään sellaista sovellusta kuin Wunderlist. Siitä on myös työpöytäversio, joka oli kovassa käytössä meidän harkkareiden ja esimiesten kesken. Wunderlistissä voi luoda eri aihealueiden ostos- tai tehtävälistoja, joiden taskeja eli tehtäväkohtia voi määrärä yhteisöönsä kuuluville ihmisille. Sit vaan kling, kun on valmista, ja kaikki tietää, että no nyt se Riina on ostanut ne banaanit/lähettänyt sähköpostin/kirjoittanut lopputekstiluonnoksen. Tämä on etenkin ryhmätöissä kätevä, mutta miksei listoja voisi tehdä ihan vain itselleenkin. Tai vaikka kämppisten kanssa yhteisen ostoslistan, jos mieli tekee.

Duolingo

IMG_7419

Duolingo on joka paikassa hehkutettu sovellus, jonka avulla voi opiskella kieliä. Otin sen käyttöön syksyllä 2015, ja innostus kesti puolisen vuotta. Nyt olen alkanut herätellä sitä uudestaan, koska pitkäaikainen haaveeni on osata ranskaa ja Duolingo tekee siitä todella yksinkertaista. Verkkosivuilla ja sovelluksessa voi siis opiskella haluamiaan kieliä lähinnä sana ja pari yksinkertaista lausetta kerrallaan. Perusteluja esimerkiksi taivutuksille tai sanajärjestyksille ei juuri saa, mutta ulkoa opettelu on ihan hyvä tapa saada ainakin ensikosketus uuteen kieleen. En kyllä laittaisi kovin isolla ansioluetteloon, vaikka Duolingon pöllömaskotti julistaisi mun olevan 20%:sti ranskankielinen… Uusi juttu sovelluksessa on botit, joiden kanssa voi harjoitella pieniä keskusteluja ja kerätä pisteitä sen perusteella, miten vastaa. Hauskaa, ja rohkaisee käyttämään kieltä!

 

Forest – Stay Focused

IMG_7420Ajanhallintaan käytän Forest-sovellusta. Sovelluksessa voi valita söpön puun tai pensaan, ja se kasvaa määritellyn ajan. Jos eksyn vaikka Instagramiin, pieni puuraukka kuolee, ja jää rumentamaan mun virtuaalimetsää. Puista saa myös kolikoita, joilla voi ostaa uusia puulajeja tai jopa ihan oikean, elävän taimen Afrikkaan tai Intiaan. Se toimii tavallaan kuin peli ja innostaa kasvattelemaan omaa metsää aina vaan tiheämmäksi ja isommaksi. Tämä sovellus maksaa pari euroa, mutta on ihan joka sentin väärti. Saatan laittaa Forestin päälle myös jos katson leffaa tai menen kaverin kanssa kahville, etten voi tsekkailla viestejä tai Facebookia vähän väliä, ja voi pojat, että se toimii. Forestin avulla tajusin, miten koukussa oonkaan someen ja ruudun tuijottamiseen. Laitan usein myös illalla nukkumaan mennessä puun kasvamaan ja jonkin sovelluksesta saatavan ambienssiäänen soimaan taustalle, niin en voi pitää itseäni hereillä selaamalla somea vaan nukahdan mahdollisimman pian.

Quizlet

IMG_7423

Jos opiskelemallasi alalla on paljon terminologiaa tai haluat vaikka testata vieraan kielen sanastoa, Quizlet on sairaan hyvä väline siihen. Voit tehdä itse flashcardeja eli opiskelukortteja, joiden tietoja voi treenata perinteisellä kääntömetodilla tai hauskoilla peleillä. Sovelluksesta löytyy paljon muiden käyttäjien valmiiksi tekemiä kokoelmia, joita voi selailla ihan vaikka yleissivistyksen kannalta. Tätä olen käyttänyt lähinnä ranskan sanaston kertaamiseen, kuten kuvassa olevalla ”muistipelillä”, jossa pitää yhdistää suomen- ja ranskankieliset termit keskenään. Löysin tämän kokoelman valmiina hakemalla ranskankirjani nimellä, ja sama käyttäjä oli tehnyt kirjan kaikista kappaleista kätevät sanastot.

Goodreads

IMG_7425

Koska opiskelen kirjallisuutta, luen tietenkin paljon kirjoja ja haluan pitää niistä kirjaa (voi apua, mikä lause). Siihen tarkoitukseen kännykästäni löytyy Goodreads -sovellus, jonne voin suoraan skannata lukemani kirjat ja kirjoittaa niistä arvostelun. Sovelluksessa voi seurata kavereita tai kiinnostavia genrejä ja löytää uutta kivaa luettavaa niihin hetkiin, kun ei ole mitään pakollista kahlattavaa. Erityisen suurta mielihyvää tuottaa vuoden lukuhaasteseuranta, josta olen tämän vuoden osalta auttamattomasti myöhässä, koska kesäkuu meni ilman yhtään luettua kirjaa (ja pitkälti heinäkuukin, myönnetään…) Mutta ehkä vielä kirin!

 

Oliko tässä teille uusia tuttavuuksia?

x Riri