Roots Helsinki: Joogaa ja vegaaniherkkuja Kalliossa

Helsinki on täynnä ihania kahviloita, mutta liian usein tulee turvauduttua lähimpään ärrään tai Picniciin, kun kofeiininpuutos iskee. Tässä juttusarjassa listataan kahviloita, jotta itsekin muistaisin vierailla niissä useammin.

Roots on kahvila-joogastudio-hyvinvointikonsepti Vaasankadun ja Kustaankadun kulmassa Helsingin Kalliossa. Samasta ovesta pääsee nauttimaan Green Streetin ihania vegaaniherkkuja, hiljentymään hetkeksi joogan pariin tai hörppäämään virkistävän juoman kesken työpäivän.

Roots Helsinki on useamman yrittäjän yhteisponnistus, ja se on jotenkin todella tätä päivää. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse alusta alkaen, vaan yhteistyössä on voimaa. Saman tiskin takaa saa aamiaisen, catering-palvelut ja joogakurssit. Alakerrassa on 60 neliön lounge, jossa voi järjestää vaikka polttarit tai syntymäpäiväjuhlat.

Sisustus on ihana yhdistelmä teollista betonia, selkeitä puulinjoja ja söpöjä väripilkkuja. Istuimme kahvilan puolella tavallisena torstai-iltapäivänä viiden jälkeen, ja paikalla oli väkeä juuri sopivasti. Roots sopisi hyvin myös free-toimistoksi, ja muutamia läppärityöläisiä näkyikin muissa pöydissä. Ensi kerralla, kun kirjasto kyllästyttää, voisin tulla painamaan kouluhommia Rootsin inspiroivampaan ympäristöön.

Tilauksemme tulivat nopeasti, ja hintataso on vastaavien paikkojen luokkaa: Edamame bowl -annokseni maksoi 12,50 euroa, smoothiet ja muut juomat kolmesta seitsemään euroa. Kahvi santsikuppeineen on 2,50 euron hintainen. Joogapalveluista saa ainakin opiskelija-alennuksen, tyhmänä en tajunnut kysyä sitä kahvilan tiskillä.

Kaikki annokset ovat vegaanisia, ja myös gluteenittomia vaihtoehtoja oli hyvin tarjolla. Edamame bowl oli kaunis ja maistuva, ainoastaan salaatinkastikkeesta jäi vähän teollinen olo. Maut olivat tasapainossa keskenään, ja tuoreista chiliviipaleista sai lisää tulisuutta, jos sitä kaipasi. Vaikken ollut syönyt juuri mitään päivällä, herkullisesta bowlista jäi vähän ylikin – nälkäiseksi jäämistä ei siis tarvitse pelätä!

Tämä oli muuten myös yksi positiivisimmista tofu-kokemuksistani koskaan. Jos olet kaltaiseni kouluruokatofusta kammoiseksi jäänyt, kannattaa käydä vegaaniravintolassa tai -kahvilassa testaamassa, miltä maistuu oikein laitettu ja kunnolla maustettu tofu. Ei enää kauhukuvaa inhottavasta, kitalakeen tarttuvasta suolattomasta lötköstä.

Rootsissa järjestetään myös tapahtumia, kuten joogakursseja ja raakaruoka-workshopeja. Ystäväni on ollut Rootsissa akustisella keikalla, ja kehui miten kivasti pieni kahvilatila toimi siinäkin tarkoituksessa. Iso suositus siis! Kannatti tulla kauempaakin (tässä tapauksessa siis Töölöstä, heh), ja hinku jäi takaisin. Ensi kerralla voisin testata joogaa ja listalla mainostettuja viherjuomia.

Roots Helsinki
Vaasankatu 14, 00500 Helsinki
ma-pe 8-21, la-su 10-18

x Riri